Technolog ds. Regulacji Żywności

Stanowisko: Technolog ds. Regulacji Żywności

Miejsce pracy: Nysa

Obowiązki:

  •  tworzenie i weryfikacja oznakowania opakowań nowych i modyfikowanych wyrobów gotowych  w PL i językach obcych; w tym grafiki, zdjęć, tekstów i haseł marketingowych
  • weryfikacje opracowanych receptur pod kątem legalności i bezpieczeństwa produktów w tym spoza UE oraz w specyficznych kategoriach np. suplementy, tzw. nowa żywność, specjalne przeznaczenie żywieniowe z uwzględnieniem specyficznymi wymagań klientów
  • opracowywanie specyfikacji produktów gotowych w PL i EN,
  • przygotowywanie dokumentacji technicznej dla produktów według wymagań klientów zewnętrznych, deklaracji, szczegółowych składów ilościowo - jakościowych itp.
  • przygotowanie dokumentacji rejestracyjnej dla suplementów (w tym na rynki spoza UE) wg wymagań i standardów klientów
  • śledzenie zmian w prawie żywnościowym Polski i UE; informowanie użytkowników
  • zgłaszanie produktów wzbogacanych do GIS
  • udział w kontrolach urzędowych produktów UM, IJHARS, Sanepid
  • kontrolę legalności nowych i alternatywnych surowców i materiałów opakowaniowych 


Wymagania: 

  • doświadczenie w tworzeniu receptur, specyfikacji, dokumentacji technologicznej
  • znajomość prawa żywnościowego
  • doświadczenie w pracy w zakładach spożywczych 
  • znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym
  • dobre organizowanie pracy własnej oraz logiczne podchodzenie do problemów
     

 Oferujemy:

  • umowę o pracę w jednej z największych i najlepiej prosperujących Firm produkcji słodyczy
  • przyjazny i doświadczony zespół, który wdroży Cię do wykonywania obowiązków

Jeśli jesteś zainteresowana/-y ofertą pracy na tym stanowisku to prześlij swoje CV na adres: praca@zpcotmuchow.pl 

KRAJE,

Do których
dostarczamy
nasze produkty