Stanowisko: Technolog ds. Regulacji Żywności
Miejsce pracy: Nysa
Obowiązki:
- tworzenie i weryfikacja oznakowania opakowań nowych i modyfikowanych wyrobów gotowych w PL i językach obcych; w tym grafiki, zdjęć, tekstów i haseł marketingowych
- weryfikacje opracowanych receptur pod kątem legalności i bezpieczeństwa produktów w tym spoza UE oraz w specyficznych kategoriach np. suplementy, tzw. nowa żywność, specjalne przeznaczenie żywieniowe z uwzględnieniem specyficznymi wymagań klientów
- opracowywanie specyfikacji produktów gotowych w PL i EN,
- przygotowywanie dokumentacji technicznej dla produktów według wymagań klientów zewnętrznych, deklaracji, szczegółowych składów ilościowo - jakościowych itp.
- przygotowanie dokumentacji rejestracyjnej dla suplementów (w tym na rynki spoza UE) wg wymagań i standardów klientów
- śledzenie zmian w prawie żywnościowym Polski i UE; informowanie użytkowników
- zgłaszanie produktów wzbogacanych do GIS
- udział w kontrolach urzędowych produktów UM, IJHARS, Sanepid
- kontrolę legalności nowych i alternatywnych surowców i materiałów opakowaniowych
Wymagania:
- doświadczenie w tworzeniu receptur, specyfikacji, dokumentacji technologicznej
- znajomość prawa żywnościowego
- doświadczenie w pracy w zakładach spożywczych
- znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym
- dobre organizowanie pracy własnej oraz logiczne podchodzenie do problemów
Oferujemy:
- umowę o pracę w jednej z największych i najlepiej prosperujących Firm produkcji słodyczy
- przyjazny i doświadczony zespół, który wdroży Cię do wykonywania obowiązków
Jeśli jesteś zainteresowana/-y ofertą pracy na tym stanowisku to prześlij swoje CV na adres: praca@zpcotmuchow.pl